Koop. Kunst. Nu!

Wist je dat je kunst tegenwoordig op afbetaling kunt kopen? Renteloos. Het Mondriaan Fonds en ABN Amro hebben de handen ineen geslagen om beeldende kunst in Nederland een boost te geven. En het werkt: reeds 43.000 kopers hebben al gebruik gemaakt van de regeling en tezamen voor meer dan 134 miljoen euro aan kunstwerken aangeschaft.

 

Onder welke voorwaarden?

  1. Is de galerie waar je je kunstwerk wilt aanschaffen door het Mondriaan Fonds geselecteerd voor deze KunstKoopregeling? In Nederland zijn er momenteel zo’n 123 deelnemende galeries.
  2. Ben je tussen de 18 en 75 jaar, minimaal 1,5 jaar woonachtig in Nederland en bereid maandelijks een vast, maar renteloos bedrag af te lossen? Het Mondriaan Fonds draagt zorg voor de betaling van de rente aan ABN Amro, dit in tegenstelling tot een persoonlijke lening, waarbij de rente flink kan oplopen. De goedkoopste aanbieder van Nederland rekent bijvoorbeeld al een rentepercentage van 7,2% voor een lening van 5.000 euro.
  3. Is het kunstwerk na 1945 vervaardigd door een kunstenaar die nu nog in leven is en niet eerder verhandeld?

Driemaal ja? Dan kun je bij de desbetreffende galerie een aanbetaling doen en vervolgens een aanvraagformulier voor een lening van maximaal 7.000 euro invullen en opsturen naar ABN Amro. Alle voorwaarden nog eens rustig nalezen? Dat kan hier. Of neem vrijblijvend contact op met het Mondriaan Fonds voor overige vragen.

 

Street Art in huis

Nu is graffiti moeilijk mee naar huis te nemen, maar wellicht dat – gezien de huidige populariteit van wildbreien – een van deze kunstwerken wél via een galerie verkrijgbaar is en binnenkort bij jou thuis aan je stoelleuningen prijkt. Want beeldend is deze kunstvorm zeker!

Maid-Banksy-Graffiti-Home-Decor-in-French