Street art: ook voor vrouwen!

De street art wereld wordt gedomineerd door mannen. Het imago van illegaal werken, vluchten voor de politie en klim- en klauterwerk wordt meestal niet met vrouwen geassocieerd. Maar de laatste jaren zijn ook steeds meer vrouwen actief geworden als street art kunstenaar. Hieronder een top 5.

1. Boxhead

boxhead

via boxheadbox.com

Boxhead is een Spaanse kunstenares. Haar muurschilderingen bestaan uit vrouwen die worden afgebeeld met een doos als hoofd. De werken van Boxhead zijn kleurrijk en dat maakt het ook leuk om naar te kijken. Een aantal van haar werken is ook in Amsterdam te vinden.

2. Saki

saki

via inspiringcity.com

Deze artieste komt uit Japan, maar werkt vooral in Londen. De kunstwerken van Saki zijn beïnvloed door manga in bevatten daarom veel naakt. Via de manga-invloeden en haar kleurgebruik verwijst ze naar haar Japanse afkomst.

3. Artista

via kayleighdoughty.co.uk

via kayleighdoughty.co.uk

Ook de derde artiest uit dit lijstje werkt in Londen. Artista richt zich op twee soorten werk: schilderingen van voedsel en portretten. In tegenstelling tot veel andere artiesten, maakt Artista juist gebruik van pastelkleuren, wat haar werk erg herkenbaar maakt.

4. Zina

via zinaartist.blogspot.nl

via zinaartist.blogspot.nl

Zina is een kunstenares uit Noorwegen en staat bekend om haar portretten, die hyperrealistisch zijn en blauwe gezichten hebben. Ondanks de vreemde kleurkeuze, of misschien juist wel dankzij, zien haar kunstwerken er indrukwekkend uit.

5. Mirah Shihadeh

via womanstats.wordpress.com

via womanstats.wordpress.com

Deze artieste komt uit Caïro, een stad waar street art vaak een politieke lading heeft. Dit is ook bij Mirah Shihadeh het geval, zij wil aandacht geven aan de intimidatie van vrouwen op straat.