4 dingen die je nodig hebt om te starten met graffiti spuiten

In principe kan iedereen graffiti spuiten, maar voor dat je kunt beginnen moet je wel wat voorbereidingen treffen. Hieronder een lijstje met de 4 belangrijkste dingen die je nodig hebt, voordat je van start kunt.

1) Potlood en schetsboek

Het is niet verstandig om je tags en pieces in één keer op de muur te spuiten. Het is beter om eerst even op papier te schetsen wat je wilt gaan spuiten. Zo kun je nog wat aanpassingen doen, zonder dat het meteen op de muur staat.

2) Spuitbussen

Het belangrijkste als je graffiti wilt gaan spuiten, zijn natuurlijk de spuitbussen! Je kunstwerk wordt het mooiste als je meerdere kleuren kunt gebruiken, het liefst meer dan vier. Het is in ieder geval handig om donkere kleuren te hebben voor de omlijning en lichte kleuren voor de ondergrond. Veel graffiti-spuiters maken gebruik van Montana-spuitbussen, deze kun je kopen bij speciaalzaken.

3) Oude kleding

Als je graffiti gaat spuiten is het niet verstandig om je beste kleren aan te trekken, graffitivlekken krijg je er namelijk niet meer uit. Zorg daarom voor oude kleding.

4) Muur of wand

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je een locatie hebt om te spuiten, graffiti spuiten is niet overal toegestaan. Kijk hier voor meer informatie over locaties waar je legaal kunt spuiten.