Best of 3D steet art illusies

Een opkomende vorm van street art is het zogenaamde 3D street art. Wie het niet in het echt heeft gezien zal het vast wel kennen van plaatjes van het internet. We hebben het hier over indrukwekkende graffiti die niet gespoten is op de muur maar op op straat.

Het idee achter 3D street art is dat de kunstenaar een uiterst realistisch beeld maakt (midden) op straat waar mensen daadwerkelijk overheen kunnen lopen. Met een hoop creativiteit en het op de juiste manier gebruik maken van perspectief ontstaan er ware illusies midden op de weg.

In London staat tegenwoordig het grootste 3D street art monument ter wereld. Het kunstwerk wat in samenwerking met Reebok en kunstenaars Joe en Max is gemaakt meet ruim 1.160,4 vierkante meter aan pure 3D illusies en staat ondertussen ook in het Guinness Book of World Records.

Het project werd in samenwerking met het bekende sportmerk uitgevoerd om aandacht te vestigen om het zogenaamde CrossFit programma, een nieuwe manier bewegen/fitness om je conditie en gezondheid op peil te houden. In het filmpje hieronder kun je het grootste 3D street art kunstwerk in al haar glorie aanschouwen: